×

Новини

885 проекта са подали фирмите по мярката за кръгова икономика

11.10.2023

Висока активност показаха фирмите от производствения сектор у нас по мярката за подкрепа на прехода към кръгова икономика.

885 предприятия са подали проектни предложения за прилагане на екологични методи и технологии в производството си на обща стойност 345,3 млн. лв. Тази сума надхвърля почти двойно предвидения бюджет по процедурата в Националния осигурителен план за възстановяване и устойчивост (НПВУ).

От Министерството на иновациите и растежа (МИР) обявиха, че оценяването на проектите започва в средата на октомври.

Одобрените проекти ще получат безвъзмездна помощ между 70 000 и 1 000 000 лв., в зависимост от вида на предприятието.

Припомняме, че в ПВУ са предвидени общо 660 млн. лв. за българския бизнес през 2024 година. Част от тези средства са насочени към земеделците по отворената към момента процедура за Инвестиции и модернизация на стопанствата. Други 100 млн. лева безвъзмездна помощ ще бъдат разпределени между български компании за създаване на Адаптирана работна среда.  

Очакват се нови покани и по още две европейски програми – „Конкурентоспособност и иновации и в предприятията“ и „Научни изследвания и дигитализация за интелигентна трансформация“, както и други финансови ресурси.

За да не пропуснете важна и навременна информация за нови възможности за финансиране, заявете абонамент за Fininfo.BG.
 

Ако и Вие търсите финансиране за своя проектна идея, консултантите на Fininfo.BG са насреща с широката си експертиза за подготовка и оценка на проектни предложения. Пишете ни на info@fininfo.bg или се обадете. Можете да разчитате и на нашите партньори за цялостна подкрепа, вкл. проектантски, технически, маркетингови, дигитални услуги и др.