×

Новини

ЕК ТЪРСИ ЧЛЕНОВЕ НА НОВИЯ ТЕХНОЛОГИЧЕН СЪВЕТ ЗА УСЪВЪРШЕНСТВАНИ МАТЕРИАЛИ

08.07.2024

Европейската Комисия (ЕК) създаде Технологичен съвет за усъвършенствани материали и обяви покана за набиране на членове към новата група, която ще функционира на високо равнище.

За кого?

Тя ще включва представители на министерствата на образованието, науката и промишлеността на държавите от ЕС, високопоставени представители на академичните среди, научноизследователски и технологични организации, както и представители на промишлеността и ЕК.

Съветът ще координира усилията на държавите за посрещане на нуждите на европейската промишленост. Ще бъде изградена единна екосистема за високотехнологични материали, проектирани, разработени, произведени и използвани в Европа.

Целта е да се насърчат научните изследвания, да се ускори внедряването на иновации, включително в областта на енергетиката, електрониката, строителството и мобилността, тъй като те са от решаващо значение за екологичния и цифровия преход.

Желаещите да станат част от новата организация на европейско равнище могат да кандидатстват онлайн: https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/TechnologyCouncil2024

Крайният срок е 9 септември 2024 г.

Последвайте Fininfo.BG във Facebook | Linkedin | YouTube