×

Полезно

ИНФОРМАЦИОННО СЪБИТИЕ НА FININFO.BG: ТЕМА 4

16.06.2022

Всеки, който поне малко се е интересувал от модерни технологии и иновации, знае че в България сме на дъното на класацията по R&D сред страните в ЕС, а самата Европа изостава от държави като САЩ, Япония, Китай…И знае, че Европейският съюз се опитва да навакса изоставането със значителни инвестиции за научни изследвания за приложими на пазара разработки.

Ако в първите години след присъединяването към ЕС едно българско производствено предприятие можеше да кандидатства и да си купи с европейска помощ просто една нова машина, без да доказва какво се е случило после, сега това ще е по-трудно. Вече се поставят условия; очаква се резултат; търси се добавена стойност, иновативност и растеж.

В ТЕМА 4 на нашите широко ОТВОРЕНИ ВРАТИ ЗА ЕВРОПЕЙСКОТО ФИНАНСИРАНЕ В БЪЛГАРИЯ ще поставим фокус върху наука и иновации.

 За начало ще коментираме кои са предстоящите възможности за модернизация на технологичното оборудване на бизнеса;
 Какво е иновация според разбиранията при нас в България и в ЕС;
 Ще направим преглед на предстоящите покани за разработване и внедряване на иновации на местно ниво и ще обърнем внимание на начините на финансиране, вкл. за стартиращи бизнеси
 Ще насочим поглед към огромното море от възможности по програмите на централизирано управление (Хоризонт Европа, Европейски съвет по иновациите и др.)

Каним собственици, управители, финансови и оперативни директори на компании с интерес към нови технологии, иноватори и представители на научните среди да се включат в дискусионен панел „Модернизация, нови технологии и иновации в предприятията“ на 29 юни, 12.30 – 13.00 ч.

Достъпът до събитието е свободен. Ще очакваме вашите предварителни въпроси към нашите модератори: Димитър Ганев и Даниел Братанов.

Разгледайте събитието ни, може би ще откриете и други полезни за вас теми. Достъпът е свободен!

Вижте какво да очаквате и в другите дискусионни панели:
 - Тема 1
 - Тема 2
 - Тема 3
 - Тема 5
 - Тема 6
 - Тема 7
 - Тема 8

 - Тема 9