×

Новини

МАЛКИ ЕВРОПЕЙСКИ ГРАНТОВЕ ЗА ТЕХНОЛОГИЧНИ РЕШЕНИЯ

10.07.2024

Така наречените покани за проекти с каскадно финансиране или както ние във ФИНИНФО ги наричаме “малки европейски грантове” стават все повече и все по-атрактивни, а с помощ от нас и нашите консултанти - все по-достъпни за български фирми, общини и организации.

Припомняме, че тези покани се обявяват като част от по-големи проекти, спечелени от европейски консорциуми и обикновено изискват разработване на иновативни решения на конкретни проблеми в областта на устойчивото развитие, климата, градското управление и развитие, цифровизацията и т.н. Повече за каскадното финансиране ще намерите в секция ПОЛЕЗНО на нашия сайт:

КАКВО Е КАСКАДНО ФИНАНСИРАНЕ – С КАКВО Е ИНТЕРЕСНО ЗА БЪЛГАРСКИТЕ ФИРМИ И ОРГАНИЗАЦИИ

Ето някои от последно обявените “каскадни” покани:

  • Малки, средни или стартиращи фирми, както и университети, изследователски центрове, общини и нестопански организации могат да кандидатстват за общо 120 000 евро с проекти за разработване на интелигентни решения за селските райони в пет области: кръгова биоикономика, управление на биоразнообразието и екосистемите, устойчивост в екстремни ситуации, ангажиране на гражданите и качество на живота, образование и обучение до края на живота и адаптиране и смекчаване последствията от климата. Финансирането е по проект FUTURAL, а срокът 30 септември 2024 г.
  • текстил и конфекция, строителство и Малки и средни предприятия от секторите усъвършенствано (модерно) производство (т.нар. advance manufacturing) могат да кандидатстват за 60 000 евро за различни дейности: от създаване на иновативни продукти или услуги, които да направят фирмата по-устойчива срещу прекъсвания във веригите на стойността до дейности за интернационализация, чрез които да излязат на нови пазари и да намерят нови клиенти и партньори в трети страни. кандидатства се до 2 октомври 2024 г, а финансирането е по втората покана на проект xBUILD-EU.
  • До 29 ноември 2024 г. Общините могат да кандидатстват за гранд до 100 000 лв за мерки за драстично намаляване на отпадъците и замърсяванията (най-вече от пластмаси) по реките в Европа. В проектите си те могат да използват комбинация от различни технологии и методи, вкл. камери, монтирани на мостове над реките, наблюдение с дронове, улавяне на отпадъците с архимедов винт, мрежи и др. Решенията трябва да бъдат разработени, тествани и валидирани в шест реки – Дунав, Дуеро, По, Рейн, Камнишка Бистрица и Шелда. Финансирането е по проект INSPIRE.

Всички подобни покани за каскадни финансирания абонатите на Fininfo.BG могат да разгледат в обобщения материал в платформата.

Ако желаете да получавате информация за подобни възможности, можете да се абонирате за информационната услуга на Fininfo.BG.

 

Последвайте Fininfo.BG във Facebook | Linkedin | YouTube