×

Новини

МЕСЕЧЕН БЮЛЕТИН АПРИЛ

02.05.2023

Запознайте се с МЕСЕЧНИЯ ФИНИНФО.БГ за април – вашето резюме на най-важните новини и теми за финансиране на #проекти през изминалия месец, подготвено от екипа на Fininfo.BG.

Акцентите:  

  • Инвестиции в образованието –  открита е процедурата за изграждане на високотехнологични STEM-центрове в 2271 училища. Ще има доста работа за доставчици на ИТ оборудване, мебели, архитекти, дизайнери и строително-ремонтни компании.
  • Обявени са първите покани по програма LIFE в подкрепа на проекти за опазване на природата и климата. Българските фирми също могат да участват с проекти.
  • Дългоочакваната процедура за ВЕИ за домакинствата тръгва през май. Ще се предоставят субсидии за инсталация на фотоволтаици за ток и топла вода.
  • Отново през май – предстои откриване и на процедурата за модернизация на земеделските стопанства. Важно за земеделци, доставчици на оборудване и инсталатори на ВЕИ.
  • Крачка напред в борбата за по-чист въздух у нас – 21 български общини ще получат общо 610 млн. лв. за подобряване качеството на въздуха.

В изданието ще се запознаете и с най-новите ни партньори за проекти + още ключови понятия в нашия тълковен речник.

Ако желаете да получавате най-важните новини всеки месец на електронната си поща, можете да се абонирате безплатно от тук.