×

Новини

СКОРО: ПОДКРЕПА ЗА НАУЧНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ ПО ПРОГРАМА „ВИХРЕН“

24.06.2024

Български учени могат да получат безвъзмездна помощ в размер от 200 000 до 400 000 лева за научни изследвания на най-високо ниво. Финансирането е по националната научна програма „Върхови изследвания и хора за развитие на европейска наука – 2024“ (ВИХРЕН - 2024).

С бюджет от 14 175 000 лв. ще бъдат подкрепени 9 научноизследователски проекта. 

Програмата цели да подпомогне перспективни учени в дадена област, които да работят заедно по висококонкурентна оригинална научна тема, ръководени от водещ изследовател по правилата на европейските научни програми.

Предвидени са три отделни процедури, по които може да се кандидатства:
 - „Начален грант“;
 - „Установен изследовател”;
 - „Водещ изследовател”.

За да получат подкрепа, кандидатите трябва да представят писмено потвърждение от български висши училища или научни организации, акредитирани да обучават докторанти. По този начин съответната организация гарантира, че ще създаде нужните условия за провеждане на научни изследвания на кандидата и неговия екип.

Друго изискване е учените да имат минимум една публикация във водещо международно рецензирано научно списание, водещи рецензирани статии към конференции и/или монографии в съответната изследователска област и др.

Абонираните за информационната услуга на Fininfo.BG могат да научат повече от материала в платформата ни. 

Ако желаете да получавате най-важните новини по имейл и да не пропускате актуалните теми от света на проектното финансиране, вече можете да се абонирате за новата ни услуга: Дневен Fininfo.BG бюлетин. Заявете 30-дневен безплатен тестов достъп на info@fininfo.bg.

Последвайте Fininfo.BG във Facebook | Linkedin | YouTube