×

Новини

СУБСИДИИ ЗА РАБОТОДАТЕЛИ ЗА НАЕМАНЕ НА РАБОТА НА УКРАИНСКИ ГРАЖДАНИ

08.06.2022

Новата програма "Солидарност" ще подкрепи интеграцията на украински граждани на трудовия пазар в България. Тя предвижда редица мерки, включително съдействие по отношение на професионалното ориентиране, трудово консултиране, включване в субсидирана заетост на пълно или непълно работно време и подкрепа за наетите служители на работното място посредством осигурен от работодателя ментор. Субсидираната заетост ще бъде за период до 3 месеца.

Работодателите, които желаят да се включат в програмата и да наемат нови служители сред пристигналите в България граждани на Украйна, ще бъдат подпомогнати със средства за възнаграждения на наетите украинци в размер на минималната работна заплата, средства за възнаграждения на менторите и за разходите по осигуровки за сметка на работодателите. Ако наетите лица останат на работа и след приключването на тримесечния период, на съответните работодатели ще бъдат осигурени стимули за покриване на последващите разходи за всички дължими вноски, които са за тяхна сметка.

Повече информация за тази и други възможности за финансиране можете да намерите, ако се абонирате за нашата информационна услуга. Препоръчваме ви и да се включите в събитието ни на тема еврофиннсиране на 29 и 30 юни. Вижте повече тук.