×

Новини

ЗАРАБОТИ МОДУЛ ЗА САМОСТОЯТЕЛНО СЕРТИФИЦИРАНЕ ЗА ДИГИТАЛНИ УМЕНИЯ

07.06.2024

Министерството на транспорта и социалната политика (МТСП) въвежда Модул за самостоятелно сертифициране на цифрова компетентност. Чрез него всеки сам ще може да провери знанията си и да получи сертификат за базово и/или средно ниво дигитални умения, който да представи при кандидатстване за работа.

Новият метод за валидиране на цифровите знания и умения дава възможност както на хората да намерят по-добра реализация на пазара на труда, така и на работодателите да открият най-подходящите за тях работници и служители.

Модулът е достъпен на следния линк: https://selfexam.chrdri.net/login/index.php. Тестването и сертифицирането се извършват онлайн от Центъра за развитие на човешките ресурси и регионални инициативи към МТСП. Процесът е лесен и удобен за всички, които желаят да потвърдят своите дигитални компетенции и да получат сертификат. Документът е по образец, утвърден от министъра на труда и социалната политика.

За целта е необходима предварителна регистрация, която следва да бъде потвърдена чрез линк, изпратен на посочения имейл адрес.

Стартирането на модул за валидиране на уменията и познанията на хората относно тяхната дигитална компетентност е само част от инструментите на Социалното министерство за повишаване на конкурентоспособността на пазара на труда, подобряване на професионалните умения и възможности за развитие. Припомняме, че скоро беше отворена и процедурата за отпускане на взучери за обучение и преквалификация на работещите в България.

НОВА ВЪЗМОЖНОСТ ЗА РАБОТЕЩИТЕ У НАС ЗА ВКЛЮЧВАНЕ В ОБУЧЕНИЯ

Модулът е създаден по Компонент 2 на проект П3 – C1.13 „Предоставяне на обучения за дигитални умения и създаване на платформа за обучение на възрастни“, който се финансира по Националния план за възстановяване и устойчивост.

Последвайте Fininfo.BG във Facebook | Linkedin | YouTube


Още по темата

НОВА ВЪЗМОЖНОСТ ЗА РАБОТЕЩИТЕ У НАС ЗА ВКЛЮЧВАНЕ В ОБУЧЕНИЯ

30.05.2024

Агенцията по заетостта започна прием на заявления за обучения с ваучери за заети лица

още +